Graveren

Om uw schatkist persoonlijk te maken is het mogelijk om delen van de houten kist te laten laser-graveren. Hierbij wordt de afbeelding door een laser in het hout gebrand. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een tekst, logo of foto. Het natuurlijk karakter van het hout wordt behouden. De nerven en de structuur van het hout geven uw afbeelding iets extra’s. De prijs per gravure ligt doorgaans tussen de 5 en 35 Euro. Dit prijsverschil komt doordat hoe groter het oppervlak is dat gegraveerd moet worden, des te langer de machine bezig is.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een foto (of welk digitaal bestand dan ook) op een mooi afgewerkt eiken plankje van top kwaliteit te laten lasergraveren. Hiervoor wordt het beste eiken gebruikt. En dit wordt, indien gewenst, afgewerkt met natuurlijke olie waardoor de kleurverschillen en de ‘tekening’ van het hout nog beter uitkomen en het hout langdurig beschermd wordt. Er zijn al mogelijkheden vanaf 25 Euro voor een standaard foto op een standaard formaat. (prijs is afhankelijk van de bewerkingstijd, het formaat en de afwerking)

Zowel de kist als de deksel van een Treasure-box kunnen gegraveerd worden. Hierbij moet wel gelet worden op de maximale afmetingen van de laser-graveermachine. Het te graveren oppervlak mag niet groter zijn dan 610x610mm (bxh) en het te graveren object mag niet hoger zijn dan 250mm.
Verder komen foto’s het beste tot hun recht vanaf 300 dpi.

Hieronder kunt u zien hoe een gravering op eikenhout, walnotenhout of berken multiplex er uit komt te zien. (afgewerkt met een natuurlijke olie)

Voor uw wensen en idee├źn voor een gravure kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen.